Klappart och Klart

Jaha, och så var Röda Faran hemma igen. Pappa fick allt i gång Faran utan några större problems. Efter räddningsauktionen åkte vi till Ikea, inhandlade lite till stugan och käka såklart 5 kronors korv påvägen därifrån. Sedan drog vi vidare på en snabb shoppingrunda till Stadium, hittade mycket trevliga klädesplagg må jag säga. Och nu sitter jag här ensam och övergiven och har precis pratat med Johnny Pineapple från Sri Lanka.. 

Imorrn eftermiddag får jag trevligt besök av min kära vän Julia som ska komma över på Kafferep. Mycket trevligt. 
Något som inte är lika trevligt är att vår grannes tjej åter har flyttat in. (Emelie och jag firade nämligen med Tacos buffé här hemma när ho konkade ut sina flyttkartonger härifrån). Tyvärr men det är bara så att: She's back!  

Nu ska jag ta mig en kvälls prom i blåsten till Eyra och hämta min gröna cykel... Bye bye

Hämtning av Röda Faran

Idag har jag börjat återhämta mig efter gårdagens lilla incident.. väntar på att bestefar och hans kollega ska hämta upp mig och hämta Röda Faran vid Eyra Badet. Det kommer en update senare ikväll om hämtningen av Röda Faran, önska oss lycka till. :) Ska dra nu, Ching chong  

En kanon bra dag...

... enda tills vi skulle åka hem... Dagen började med att båda systrarna appel vaknade något tröttare än vanligt pga tidsomställningen. Klockan kvart i 8 drog Emelai till Virginska och jag till Java för att ha möte med min skolkollegor. Vi åt så mycket utav den supergoda buffén som vi bara kunde och blev efter tag mer än mätta. Efter ett x-antal timmars studerande drog jag mig upp på la stada för att spendera lite money. Efter en evighetssökande efter en sjal hittade jag en sjal på Bianco.  Efter att jag råka ha sönder min gamla plånka begav jag mig på jakt efter en ny och hittade en läcker och smäcker plånka från Guess:)

Tillslut efter en lång och härlig dag möttes jag och söstra mi hemma i vår älskade lägenhet och bestämde oss för att åka till Eyra och simma o sola o ångbasta. Eftersom vi var något lata tog vi Röda Faran och parkerade honom fint på parkeringen. 2 timmar senare kom vi ut därifrån, bågot dävna men ändå pigga o fräscha, osminkade och med frizzigt hår. Dock när vi börjar gå mot bilen inser jag i samma ögonblick som Emelie: Fan också, Faan... Jag hade glömt att slå av halvlyset på bilen. Jag bad en snabb bön till Gud i mitt huvud att "snälla snälla gör så att Röda Faran startar..." Men ikke sa Nicke, inte FAAN startade bilen, Röda Faran var stendöd... Emelie aning irreterad, att jag var så klantig och inte kom ihåg att stänga av lyset, funderade på: "och hur fan ska vi komma hem nudå?" Jaa Emelie tänkte jag, vi får väl gå! (Det tar MAX 15 min att gå hem till oss). Som vanligt när vi hamnar i trubbel ringer vi Bestefar Magnus och idag  kiände vi att det var dags för ytterligare ett nödsamtal. Bestefar började med en suck och gav oss sedan 2 (falska) föhoppningar :

1. Låt Emelie putta på bilen och på så vis få igång bilen. (Vi försökte, Emelie putta och putta, dock utan lyckat resultat).
2. Gå in tillbaka till receptionen och fråga om några starka karlar från gymmet kan putta på bilen. (Efter en ca 20 min utan resultat att få igång bilen, återstod bara alternativ 2. Det tog emot, men vi beslutade oss tillsist för att gå in till hon i kassan och be om hjälp... hon skickade oss vidare till Cafémannen som skickade in oss på gymmet... trodde han ja'! Vi båda skämdes så mycket och gick istället in på toan bredvid och ringde till några  andra muskulösamän med förhoppningen att de skulle kunna rädda två damer i Nöd! Vi hade även motgång på denna front och ingen karl kunde komma till vår undsättning. Genom de stora fönstrerna såg vi hur alla män svettades i kort short och bar överkropp och smet förbi Cafémannen och ut tillbaka på parkeringen i hopp om att  batteriet hade laddats något. NIX, där hade jag fel igen och vi satte oss åter igen i bilen. Vid denna tidpunkt inser vi att karlarna som stod och jogga på rullbanden hade en trevlig utsickt över parkering och hade sett hela händelseförloppet. Bara liiite skämmigt. Efter alla telefonsamtal och velanden blev Emelie förbannad och jag kunde inte mer än stoppa i ytterligare pengar i automaten, och vi började vandra hemåt)... 

Nu står Röda Faran utanför Eyrabadet och ska hämtas senast 17.11 imorgon... Jippie!

Hoppas att ni hade en bättre kväll än oss, ha ha.. Puss o Kram   

Nästan helg:)

Bara fredagen kvar sen är det äntligen helg igen!! Ska bli såå skönt, har inte haft en ledig helg på ett bra tag nu. Funderar på en ev utgång kanske!? Idag träffades jag och Ofelia i krämaren för att fika och plugga lite till vårat seminarium nästa vecka. Hade lika trevligt som sist:) IKväll ska Emelie och jag ha myskväll och friska upp gamla minnen med filmen Fyra födelsedagar och ett Fiasko (Eva&Adam ni vet).. Ska försöka plugga lite nu innan dansen börjar också. Är btw för tillfälligt mer än nöjd med mina naglar som jag har sparat så länge o noga. Tyckte att de behövde lite färg och la på ett x-antal lagar med cerise rosa färg :)




Måste också bara länka till en annan sjuk grej från Ballar av stål:

http://www.youtube.com/watch?v=Oo9TP0SJk9g

Martin Soneby 's Hoppla Pålle är sjukt rolig också, (+ att han ser bra ut) Enjoy.


Puss & Kram


Påskpyssel

Idag började dagen med att jag fick ett telefonsamtal av Fredrika och fick veta att dagens föreläsningar var inställda. Det är ju inte direkt så att man börjar klaga. Istället tog jag mig i kragen och gjorde en liten vårstädning m.m. Efter att ha skjutsat syrran till Risbergska åkte jag för att inhandla veckans matvaror och kunde inte låta bli att handla med lite påskpyssel. Resultatet blev följande, kvist + fjädrar =



Ikväll ska vi laga mat (Tacos) och kolla på vårt nya favvo program Ballar av Stål. Här kommer några klipp från förra veckans program:

http://www.youtube.com/watch?v=jEJivb1_6T4

http://www.youtube.com/watch?v=gkDlMCH02vs

http://www.youtube.com/watch?v=OYlr98AB5WE

Njoy!

xoxo

Bed Of Roses

När vi ändå är inne på Idol-tema kan vi lika gärna passa på att lägga ut en länk när syrran framförde JonBonJovi's Bed Of Roses i Globen framför idol juryn:

Emelie Appelgren:
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.637446

Idag har de annars varit fullrulle för både mig och syrran. Emelie har varit hela dan i Vintrosa och repat inför musikalframträdande som blir av i maj. Under en längre tid har jag varit på jakt efter en hankattunge till min morfar (eftersom hans 15 år gamla katt dog i julas...) och äntligen idag fick jag tag i en jättesöt svart/vit kattunge. Ur charmig var han, och det bästa var att barken mormor eller morfar hade en aning och blev överlyckliga när jag plötsligt dök upp med katten Klas som han kommer att heta. (Alla morfars katter har hetat Klas, så han är den 3:e el 4:e Klas i stamträdet). :)

Nu: Mia och Klara,

Bye bye


Appelpappel och Kevin!

För första gången på väldigt länge är det nu jag, Emelie Appelgren som skriver i bloggen för att tillfredsställa trogna läsare med lite skryt. Mitt liv går som på räls just nu eftersom jag är så småningom kommer vara aktuell med en musikal och Risbergskas vårkonsert där jag ska sjunga "Do you only wanna dance" och "Tomorrow never dies" från bondfilmen med samma titel. Äntligen ska jag få leva ut i en roll jag verkligen trivs i, nämligen som Bondbrud! Ska bli så himla kul!! 

Han kom på en lite bättre placering än vad jag gjorde!!:PStressen håller på att ta över mig eftersom det visade sig att jag även förutom alla låtar, allt plugg i skolan ska på Risbergskas vårkonsert spela piano på en R. kelly låt? JAG?, spela piano? javisst kan jag spela hyfsat men inte så bra för en stor konsert,  undrar verkligen hur de tänkte när jag blev utvald. Jaja, det är bara ta en dag i taget och plugga och öva stenhårt för att få det bästa resultatet. Nog om mitt stressiga liv och över till lite mer skryt. Här kommer en bild på mig och Kevin från IDOL-finlalen i Stockholm, han är mums:)
  

Vårsol...

... Är bland de härligaste som finns, helt underbart :) Känns som att livet blir aningen lättare med klarblå himmel och strålande sol. 
     Tidigigt i morse åkte jag till die schule för att ha ett seminarium, sen åkte jag och Fredrika in till "the la stada" och jag fick för första gången klart för mig hur man använder en p-automat med kort, ha ha.. sen drog vi vidare till BaraVara där vi åt lunch/fika och snackade skit allmänt om karlar och hur allmänt dryga de kan vara. Efter en stund skitsnackande hade jag lite halvt omedvetet, observerat och tittat på killen bredvid och lyssnat på hans dialekt och rätt som det var kom jag på vem det var!!!... nämligen "Ulf" från Ica reklamen, ni vet han snygga med blont hår. Ahh tänkte jag, karlar är inte så tokiga trots allt... Ett annat hemskt senario som klistrats fast i min hjärna är Amy Dimonds låt: It's my life... som spelas i mitt huvud konstant. Hemskt!
     Nej nu ska jag börja göra mig i ordning för min hemfärd till Nora, men innan dess ska jag ringa till Sri lanka.



See you

Hard work work

Åkte hem igår kväll till Nora, eftersom jag skulle jobba idag. Vaknade vid 06.15, pigg som  mört var jag. Fick ett ryck och drog på mig jogging-outfiten och gav mig iväg på en morgon runda. Skön start på dagen för att sedan käka frulle i lugn och ro med mor min och gjorde ig sen i ordning för jobbet. Direkt efter dagens jobb satte jag mig i "Röda Faran" och drog in till Örebridge där min kära syster glatt väntade på mig. Vi har både spenderat kvällen till våra studier, men jag hann med ett härligt skype-samtal med min kära vän Caro, som som vanligt var på glatt humör, haha.
      Igår när hon kom hem efter dansträningen fick hon sig en överraskning. Igår fick jag nämligen ett ryck och möblerade om större delen av lägenheten. Dock fick vi båda känslan av att lägenheten blev mindre, så det blir nog en återvändo till sitt normala ursprung senare nästa vecka. Imorn blir det upp tidigt, har möte med min sem-grupp i skolan kl 8 i bibblan för lite förberedelser osv inför vår presentation. Imorn kväll blir det dans för min del och sen tillbaka till Nöra då jag ska jobba både fredag och lördag. Syrran ska till den ökända "staden" Garphyttan...

Hej & Hå, nu är det dags för lite skönhetssömn. Trevlig kväll alla glada,  // systrarna
    


Melodifestivalen = besvikelse

Tyvärr så vann inte min boyfriend Måns igår.. Vi får alla istället hoppas på att opera går hem hos alla i Eurovision. Emelie har dock hela tiden tyckt att Marlenas låt varit bra och tippade att den skulle vinna och va rätt hon hade.   
     Idag ska både jag o syss plugga, gå en prom med sandra twin, åka till Örebro och förbereda oss inför kommande morgon dag.  Imöra är det fullt upp på universitetet, men som tur är har jag och soffypropp planerat att vi ska äta på asiatiska Saigon :) Delicious. Nu är det dags för frulle och tv4 morgonsoffa, 

ching chong

 

Syskonkärlek

Idag kom jag relativt tidigt hem från uni och strax efter min hemkomst klev systra mi innan för dörrn. Vi såftade hemma ett tag och kollade på bra eftermiddagsserier (oprah, fresh prince in Belair, you name it!), sen tog vi oss ut på upptäcktsfärd runt om i Örebridge. Efter en dryg halvtimmes åkande kom vi på den brillianta idén att vi skulle äta på Saigon. Det blev premiär för kyckling med basilika, vilket fick 3.5 av 5 möjliga kinapinnar. Men favoriten är äverlägset kyckling i rödcurry och tiger-prawns. Vi hade en såndär jättemysig syskondag, vilket vi inte haft på länge. Ikväll har vi myst med gått tea från Sri Lanka och kollat på vårat favvo program Den Rätte För Rosing. Så underbart, bästa komedin på länge, haha, vilka karlar som är kvar... Vi tror stenhårt på att Hugo kommer vara den som tar hem segern som Rosings nya BF. 

                   
                    

                   


xoxo

Nej Emelie...

Brödrosten ska inte vara i kylskåpet!

Planering

Åkte tidigt hemifrån Nora och skjutsade in syrran till Virginska. Sitter nu hemma och väntar på att Malou Von Sivers program efter 10 ska börja. Egentligen borde jag plugga och läsa igenom min läroboki immaterialrätt på 600 sidor, men lusten att göra det har inte infunnit sig än... 
     Har som sagt fått resnåja igen, och funderar på om jag ska byta karriär och bli reseledare istället, vore inga fel att bo i värmen. Idag ska Johnny och jag ska planera vår sommar. Som de flesta vet pågår det ju lite inbördeskrig i Sri Lanka, dom bombar och har för sig en massa konstigheter. Iofs har LTTE gjort det, de andra gångarna jag varit där också, men nu smäller det lite var stans.. Chansen att bli beskjuten eller liknande finns ju alltid. Helst av allt vill jag ju åka till SL, men pga oroligheterna håller vi på att tänka om och funderar på att åka halva vägen var = Dubai. Thailand finns också med på listan, liksom andra asiatländer, så vi får se vart de hela slutar nånstans.

           

Andra Chansen

Sitter just nu hemma i ensamheten i min lägenhet i Örebro. Melodifestivalen har precis dragit igång och jag hoppas på att Sarah Dawn Finer går vidare.
     Idag har jag varit flitig och fixat en massa i lägenheten, tvättat ALL tvätt, hann också med en snabb sväng på stan och handla lite grejer från H&M. Tänk vad lite shopping kan göra en människa lycklig. :) Emili hänger tydligen med "gänget" ikväll, istället för att hänga med sin syster... Vi kikade lite på resor idag och funderar på om vi kanske ska ta oss en sväng i början av maj. Hittade många bra hotell med bra erbjudanden så vi får väl la se vad som händer med våra resplaner. 
    Kollade också på det sista avsnittet av 3:e säsongen av The Hills. Det rann sllt en liten tår eller två när Heidi och Spencer befann sig i the court room för att få sitt äktenskap beviljat... Jag har ju hela tiden tyckt att han varit ett riktigt ass, men han steg  ett snäpp efter det han gjorde:).. 

Ha en trevlig kväll, peace n love 

Häng

Idag började dagen med att jag och Frida åkte till Örebridge hem till Lisa på öster. Efter nån timme slog sig fikasuget på näthinnan och vi begav oss till Java för att lugna begäret. Tog oss sedan proppmätta upp till köp- och drottninggatan och kikade bl.a. på inredning.
      Senare begav jag mig vidare till Caro's farmor, där ytterligare godsaker väntade... Efter det rullade vi bokstavligen hem till Caro (på min cykel, caro trampa och jag bakpå pakethållarn :) ). Väl hemma hos henne kollade vi fullstoppade som vi var av allt vi ätit under dagen på doktor Phil. (Han måste ändå vara "the perfect man". Han är liksom allt och lite till, hah ha). Underbar som Caro's mamma är lagade hon även god sri lankes mat som var hur god som helst. Önskar att jag kunde äta hennes mat varje dag. :D  Vi avslutade kvällen med att kolla Let's Dance (som dock inte är lika bra nu när Carl-Jan åkt ut...) Nåt annat  som är ganska sick är att Elisabet Höglund fortfarande är kvar i tävlingen, men lite gla är jag att det ändå gått så bra  för henne.. Nåja, denna dag var iaf minst sagt trevlig och jag är fortfarande helt proppis från allt jag ätit idag... huh...


xxx    

Thai Thai & Thai

Jag saknar Thailand så förbövelen! Kollar på mitt prio 1 program Semestersvenskar. Jag minst sagt löve it. 

              
     Idag har jag varit hurtig, först hade jag 4 timmars föreläsning och sen tog jag miig i kragen och åkte till Eyra för att simma. Skönt tänkte jag... tills jag upptäckte att det var "vuxen" bad. Dock var snarare medelåldern 60+ och jag var for sure den yngsta. Jag kände mig som Therese Alshammar simmandes mitt bland en flock feta knubbsälar. En gång höll jag på att bli dränkt av en sk Tsunami våg, när en fet dam la upp sin labb (bye bye hand, arm med gäddhäng eller whatever you wanna call it), på "livlinan". Det var ta mej faan den största överarmen jag nånsin sett, ever.
Efter en halvtimmes plaskande gjorde jag en trevlig upptäckt när jag låg och åla mig där i simbassängen. Ut från barnpoola kom en as snygg asiat som var lika läcker som en asiat bara kan vara... Jag ick en otrolig hemlängtan till mitt andra hem. Djävul va snygg han va, ghaa!! Efter mitt lilla simpass begav jag mig till mina 2 vänner på Salong 2 klippare och bokade tid för färgning på fredag till mig och syrran (som för övrigt varit hos Diana och fått skiiit snygga naglar). Har lite beslutsångest vad jag ska göra med mitt hååår. Som tur är, är jag ledig imorrn och ska ta mig en riktig funderare.

Peace & Love

Nu är det klippt!

Idag öppnade Sandra o Carro sin hårsalong på änggatan, Salong 2 klippare. Självklart klippte jag mig och ska tillbaka i slutet av veckan för att skaffa mig lite slingor :) Stackars Diana som låstes fast med fingrarna kvar i bildörrn, och fick tre blå-svullna fingarar.. Men efter en tröstshopping runda på stan mådde hon en iaf en aning bättre. Jag hittade bl.a nya jeans och gladiator-skor från H&M, Paris,kate & I- linne och sist men inte minst ett linne från Miss Sixty diamond. Bästa dan på länge :)  Ikväll laddade jag o syss upp inför Rosings program, som var precis lika underbart som vanligt. Love It!


Imorrn är det dags för universitetet och Vladde, och eftermiddagen ska jag spendera i Eyrabadet. Älskar att simma och basta, man känner sig sådär fräsch efteråt!  Och inte bara det, imorrn kommer princess caroline hem från UK, ska bli så kul att träffa henne igen:)

Härrom dagen berättade syrran om när hon skulle göra "snabb" kaffe åt TommieT. Emelie skulle duktig som hon trodde att hon var, göra vanligt bryggkaffe, Men istället tänkte hon att: jag göra snabb kaffe istället! (Han märker säkert ingen skillnad)... och slog på vattenkokarn. När hon sedan skulle hälla upp vattnet i kaffekoppen insåg hon inte att istället för att ta snabb-kaffe-pulver hade hon tagit vanligt Löfbergs Lila kaffe och blandat vattnet med. Hon tog med sig kaffet till TT som tittade på kaffet (med flytande korn i) minst sagt misstänktsamt. Emelie försäkrade honom om att "kornen" snart skulle smälta och att allt var i sin ordning. Mer än så ha hon inte säga förrän TT halvt som halvt skriker: Fy faan, är du inte klok?! Samtidigt ropar pappa från köket och som har insett vad Emelie har gjort: Vad i h*****e har du gjort med kaffet??? ha ha, stackars TT som var tvungen att smaka på Emelie's "snabbkaffe"...

(Jag kan ju avslöja att det inte är första gången som hon misslyckas med kaffekokning....) 


xoxo

RSS 2.0